Siive

Siilinjärven Vesa on ensimmäisen kerran rekisteröity 3.1.1922 nimellä Siilinjärven työväenvoimistelu ja urheiluseura Nopsa.  Ensimmäiseen hallitukseen kuuluivat puheenjohtajana Aaro Huovinen, sihteerinä Henna Valtonen, ja muina jäseninä Otto Miettinen, Antti Eskelinen, Antti Varonen. Seuraavan kerran nimeä on muutettu 1948 silloiseksi nimeksi tuli Voimistelu ja urheiluseura Siilinjärven Vesa ry.  Nykyinen nimi otettiin virallisesti käyttöön vuoden 1999 alussa.

 

Siive on yhdessä Siilinjärven kunnan ja yhteistyökumppanien kanssa kehittänyt Hamulan motocross-rataa pitkäjänteisesti useamman vuoden ajan. Olemme järjestäneet Suomen-mestaruus tason motocross-, snowcross- ja jääratakilpailuja sekä valmennusleirejä. Hamulan rata on tullut tunnetuksi vaativana ja kuljettajien kuntoa ja taitoja korostavana kilpailu- ja harrastuspaikkana. Radalla on luotu pohjaa SM- ja jopa MM-tason menestykseen esimerkkinä Siilinjärven Vesan omista kuljettajista Jussi Vehviläinen, Hannu Poikela ja Santtu Tiainen.

 

Siilinjärven Vesa toimii nykyisin motocross- ja snowcross lajeihin erikoistuneena seurana. Siivellä on käytössään Hamulan motocross rata. Rata-aluetta on kehitetty vuosien saatossa, radalla on mm. kuivatus- ja kastelujärjestelmät.

Juniorityö on tärkeä osa Siiven toimintaa, esimerkkinä nuorten mahdollisuus tutustua
motocrossiin seuran pyöriä ja varusteita lainaamalla.

Siivellä on pitkät perinteet motocrossin suomenmestaruus osakilpailuiden järjestämisestä.